İzmir’in Koylarindaki Halk Plajları

İzmir her yıl yerli yabancı binlerce turist ağırlarken İzmir’in koylarındaki halk plajları tercihini az masraflı ve keyifli tatil yapmaktan yana kullanan tatilcilerin ilk rotası oluyor. Bu yazımızı “İzmir’de günübirlik denize nereye gidilir?” sorusundan müzdarip olan tatilcilerimiz için yazdık.

Deniz,kum,güneş üçlüsüne doyacağınız bir yaz tatili için hadi birlikte İzmir’in en güzel plajlarına göz atalım..

İzmir'in Koyları'ndaki halk plajlarının fotoğrafı.
İzmir’in Koylarındaki Halk Plajları

Akvaryum Plajı

İncirlikoy bir diğer adıyla Akvaryum Plajı,İzmir’in saklı cenneti Karaburun’da bulunmaktadır. Biraz soğuk ama bir o kadar da berrak deniz suyuna ve temiz bir kıyı şeridine sahiptir. Akvaryum plajı ayrıca İzmir’in mavi bayraklı plajları arasındadır. Gelirken yanınızda deniz gözlüğünüzü getirmenizi ve bu tertemiz suda suyun derinliklerindeki güzellikleri keşfetmenizi tavsiye ederiz. Haftaiçleri yalnızca bölgedeki yazlıkçıların ziyaretine açık İncirlikoy,haftasonları tatilcilerle dolup taşıyor bu yüzden sabahın erken saatlerinde gelmekte fayda var. Karaburun Belediyesi’nin halk plajı olarak işlettiği plajda yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz kafeterya hizmeti de bulunmakta. Plaja giriş ücretsiz,ayrıca duş,soyunma kabini,tuvalet gibi hizmetlerden de ücretsiz yararlanabilirsiniz. Akvaryum Plajı’na kolayca ulaşım için aşağıdaki haritayı inceleyebilirsiniz. Ayrıca aşağıda yer alan videodan İncirlikoy ( Akvaryum Plajı) doğasına yakından şahit olabilirsiniz.

Akvaryum Plajı

Kum Denizi Plajı

İzmir'in Koyları'nda bulunan halk plajlarından biri olan Kum Denizi plajının fotoğrafı.
Kum Denizi Plajı

2017 yılından itibaren Mavi Bayraklı plaj statüsünde bulunan Kum Denizi Plajı Urla ilçesi sınırları içinde bulunmaktadır. Yaklaşık 1 kilometrelik kıyı şeridine sahip olan plaj İzmir ve Çeşmeye’de yakın olması dolayısıyla en çok tercih edilen plajlardandır. Özellikle pazar günleri deyim yerindeyse iğne atsan yere düşmeyecek kadar doludur,o yüzden haftaiçi sakinliğinde gelinmesini öneririm. İnce bir kuma ve oldukça sığ bir denize sahip olan Kum Denizi plajı özellikle çocuklu ailelerin tatil rotasıdır,git git derinleşmeyen temiz suyu yüzme bilmeyenler ya da kendine güvenmeyenler ama denizde serinlemek isteyenler için oldukça güvenlidir. Urla Belediyesinin işlettiği plajda su oyunları parkı, bisiklet ve yürüyüş yolları,eşsiz deniz manzarası ile kafeterya ve barı,araçla gelenler için plajın yan tarafında büyük bir otopark yer almaktadır.Temiz ve oldukça bakımlı yeşillik alanlara sahip olan plajı piknik yapmak için de tercih edebilirsiniz.

Kum Denizi Plajı’na Ulaşım

Urla ilçesinde oldukça merkezi konumda bulunan Urla Kum Denizi Plajı’na ulaşım oldukça kolaydır. İzmir merkeze 38 kilometre uzaklıkta bulunan plaja özel aracınızla kısa sürede varabilir,toplu taşıma ile de Fahrettin Altay metro durağından 984 no’lu Eshot hattı ile tek seferde ulaşabilirsiniz. Duş,wc gibi ihtiyaçlarınızı ücretsiz olarak giderebileceğiniz ve belediye kafeteryasından uygun fiyatlarla yararlanabileceğiniz bir yerde ailenizle keyifli bir tatil geçirmek istiyorsanız Kum Denizi plajını deneyimlemenizi öneririm. Eğer bölgeye yakın bir yerde uygun fiyatlı birkaç gün tatil yapıp denizin tadını doyasıya çıkarmak istiyorsanız da plaja yakın pansiyonlar ve kiralık yazlıkları tercih edebilirsiniz. Özel aracınızla ulaşım sağlayabilmeniz adına aşağıya Kum Denizi Plajı’nın harita bilgilerini bırakıyorum. Urla Kum Denizi hakkında detaylı bilgi veren videoyu da inceleyerek tatil öncesi bölgeyi keşfedebilirsiniz.

Urla Kum Denizi Plajı’na Ulaşım:

Kum Denizi Plajı

Çeşmealtı Plajı

İzmir'in Koyları'ndaki halk plajlarından biri olan Çeşmealtı Mavi plajının fotoğrafı.
Çeşmealtı Plajı

İzmir şehir merkezine en yakın plajlardan biri olması dolayısıyla hem şehire yakın olayım hem de tatil yapayım diye düşünen tatilcilerin en çok tercih ettiği yer Çeşmealtı Plajı bir diğer adıyla Çeşmealtı Mavi Plajıdır. Urla’nın diğer plajlarına benzer sahili denizi sığ, soğuk ve berraktır; sahili kum ve çakıldan oluşmaktadır. Plaj; halk plajı ve özel işletmeler tarafından işletilen beach club olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır,sahil şeridinde birden çok tesis bulunmaktadır. Wc,duş ve soyunma kabininden ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz sahilde ücretsiz kullanıma açık iskele de mevcuttur. Şemsiye ve şezlong ihtiyaç halinde özel işletmelerden ücretli olarak kiralanabilir.

Plaj alanı tertemiz denizi ve merkeze yakınlığı sebebiyle özellikle haftasonları oldukça yoğun ilgi görmektedir,bu yüzden haftaiçi gelmenizi öneririm haftaiçi uygun değilseniz de haftasonları erken saatlerde gelmekte faydar var.

Çeşmealtı Plajı Ulaşım

Çeşmealtı Plajı’na ulaşım için toplu taşıma veya özel aracı tercih edebilirsiniz. Plaja özel araçla Urla ilçesinden tabelaları takip ederek yaklaşık 20 dakikada ulaşabilirsiniz,toplu taşıma ile de Fahrettin Altay aktarma istasyonundan 984 nolu Eshot hattına binip merkezden Çeşmealtı dolmuşlarına binmeniz yeterli. Sahilde akşamı edip de dönüşte Çeşmealtı Gece Pazarı‘na mutlaka uğramanız gerektiğini de söylemeden geçemeyeceğim,giysiden takıya,gıdadan mutfak eşyasına birçok ürünün stantları yaz aylarına özel olarak açılan gece pazarı dolmuş duraklarının yanındaki sahil kesiminde alışveriş meraklılarının hizmetine sunuluyor. Aşağıdaki video ve haritadan tatilcilerin gözdesi Çeşmealtı Plajı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.


Ekmeksiz Plajı

İzmir'in Koyları'nda bulunan halk plajlarından biri olan Emeksiz plajının fotoğrafı.
Ekmeksiz Plajı

Renklerin olağanüstü uyumuyla tropik ada görünümü veren Ekmeksiz Plajı,Seferihisar ilçesinde bulunmaktadır. Bilen bilir Seferihisar İzmir’in sessiz şehri olarak adlandırılır,Ekmeksiz Plajı da bu sessiz şehrin en uğrak noktalarından biridir. Denizin suyu adeta çivi gibidir fakat İzmir’in kavurucu sıcaklarında bu serin sulara atlamanın nasıl bir his olduğunu hepimiz biliyoruzdur ayrıca plaj, 2001 yılından bu yana Mavi Bayraklı plaj statüsünde bulunuyor. Sahilin üst kısmında yer alan çam ağaçları ve makilik alanlar sebebiyle aynı zamanda Ekmeksiz Koyu Tabiat Parkı olarak bilinen bu alanda ağaçların arasında manzaralı bir piknik de yapabilirsiniz. Sabah 07.00’dan akşam 19.00’a kadar açık olan plajda uzun vakit geçirmek ve gölgelik yer kapmak istiyorsanız erken gitmeniz gerektiğini söylemeliyiz.

Ekmeksiz Plajı’na Ulaşım

İzmir’in en doğal plajlarından Ekmeksiz Plajı’na toplu taşıma ve özel araçla ulaşım mevcuttur. Her gün temizlenen sahilde wc ve soyunma kabini hizmeti ücretsiz verilmekte ve yiyecek,içecek ihtiyaçları için küçük bir büfe bulunmakta. Plaja özel aracınızla Seferihisar’dan Teos istikametine doğru yola çıkarak ulaşabilir,toplu taşıma ile de Fahrettin Altay aktarma istasyonundan 985/975 no’lu Eshot hatları ile Seferihisara oradan da 640 no’lu Eshot ile aktarma yaparak 5 dakikalık bir yürüme mesafesiyle Ekmeksiz Plajına ulaşabilirsiniz. Aşağıda yer alan videodan Ekmeksiz Plajı’nın baş döndüren doğasına tanıklık edebilirsiniz. Haritadan da Seferihisar üzerinden Ekmeksiz Plajı’na doğru uygun bir rota oluşturabilirsiniz.

Ekmeksiz Plajı

Akkum Plajı

İzmir'in Koyları'ndaki halk plajlarından biri olan Akkum plajının fotoğrafı.
Akkum Plajı

Seferihisar’ın sevimli beldesi Sığacık’ta yer alan Akkum Plajı her yıl yerli yabancı turist akınına uğramaktadır. Beldenin en popüler popüler plajlarından olan Akkum,halka açık ve ücretsiz plaj olarak her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Yazın sıcağında serinlemek isteyenlerin ilk duraklarından olan mavi bayraklı Akkum Plajı soğuk ve aynı zamanda berrak bir deniz suyuna sahip. Sığacığa yakın olması sebebiyle yaz aylarında oldukça kalabalık olan sahile erken saatlerde veya haftasonu gelmenizi öneririz, ayrıca çevresinde bulunan birçok otel,pansiyon ve kiralık apartlarda konaklayabilir ya da Akkum Koyu’nun plaj dışında kalan ağaçlık kısmında ücretsiz kamp yapabilirsiniz. Büyük bir koyda bulunan Akkum Plajı’ndaki belediyeye ait tesis ve özel işletmeler’den şemsiye ve şezlong kiralayabilir, duş-wc-soyunma kabini hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Körfezde yer almasından dolayı rüzgar sayesinde Windsurf ve scuba diving gibi su sporlarını yapabilirsiniz.

Akkum Plajı Ulaşım

Seferihisar’ın en popüler plajı Akkum Plajı’na ulaşım tatilciler için oldukça rahat. Her ne kadar yoğunluk olsa da size kaliteli hizmetin bulunduğu sakin ve bir o kadar da temiz bir tatil deneyimi yaşatacak olan Akkum Koyu’na özel aracınızla Seferihisar üzerinden Sığacık yolu istikametiyle ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma ile de Fahrettin Altay Aktarma istasyonundan 975 no’lu eshot ile Seferihisar merkez’e oradan da 640 no’lu otobüs ile Sığacığa gelerek Büyük Akkum durağında inmeniz yeterli. Yaz tatili için tercihiniz Sığacık’ta yer alan plajlardan yana olacaksa biraz daha vakit ayırıp Sığacık’taki birbirinden güzel yerleri görmenizde fayda var. Aşağıdaki haritadan Akkum Plajı’nın harita bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca bir tatilcinin toplu taşıma kullanarak Seferihisar Akkum Plajı’na izlediği ulaşım rotası hakkında aşağıdaki videodan yararlanabilirsiniz.

Seferihisar Akkum Plajı

Ilıca Plajı

İzmir'in Koyları'nda bulunan halk plajlarından biri olan Ilıca plajının fotoğrafı.
Ilıca Plajı

İki kilometrelik devasa kıyı şeridi,denizde kaynayan sıcak termal suyu ve beyaz ince kumuyla tatilseverlere rüya gibi bir tatil vaadeden Ilıca Plajı ile sizlerleyiz. Çeşme’nin Ilıca Koyu’nda yer alan Ilıca Plajı yaz aylarında İzmir’de en çok turiste ev sahipliği yapan mavi bayraklı halk plajıdır. Fotoğraftaki görebileceğiniz üzere mavinin tonları arasındaki geçiş aslında denizin derinliğini göstermektedir, denize girdikten sonra uzun bir süre sığ kısımda derinleşmesi için yürüyebilirsiniz. Sahilin sodyum, klorür, potasyum klorür ve magnezyum açısından zengin termal suyu romatizma, metabolizma hastalıkları, kadın hastalıkları, idrar yolu enfeksiyonları, karaciğer ve cilt hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinmekte ve birçok insan tarafından tercih edilmektedir. Her ne kadar deneyimlemeden inanılmasa da denize ilk girdiğiniz anda termal sudan kaynaklı olarak vücudunuzun ne kadar rahatladığını ve suyun iyi geldiğini göreceksiniz.

Ilıca Plajı’nda denizin erken ısınması sebebiyle sezon genelde diğer tatil beldelerine göre erken açılır,belediyenin özel olarak ilgilendiği plaj temizlik açısından oldukça iyidir. Günün her saati cankurtaran olası tehlikeli durumlar için görev almaktadır. Özel işletmelerin bulunduğu sahilde şemsiye,şezlong kiralayabilirsiniz,eğer kiralamak istemiyorsanız yanınızda getirmenizde fayda var çünkü sahilde gölgelik yer bulunmamakta. Wc,duş,tuvalet gibi imkanlar da ücretsiz olarak sunulmaktadır,ayrıca plajda uçurtma sörfü(kitesurfing) de yapabilirsiniz. Sahilde kamp yapmak yasak olsa da Ilıca Koyu’nun sağ ucunda bulunan Tanay Tabiat Parkı‘ndaki büyük ormanlık alanda deniz manzaralı kamp ve kontrollü olarak piknik yapabilirsiniz,Tabiat Parkı’na giriş ücretli olsa da fiyatlar oldukça uygun seviyede. Özel aracınızla Çeşme’den Ilıca istikametiyle ulaşabileceğiniz Ilıca Plajı’na Çeşme otobüsleriyle veya Urla üzerinden Çeşme dolmuşları ile kolayca ulaşabilirsiniz. Kolayca ulaşım sağlayabilmeniz adına Ilıca Plajı’na ait video ve harita bilgilerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ilıca Plajı Ulaşım:

Ilıca Plajı

Çeşme Altınkum Plajı

İzmir'in Koyları'ndaki halk plajlarından biri olan Çeşme Altınkum plajının fotoğrafı.
Çeşme Altınkum Plajı

Altın sarısı kumsalı ve berrak turkuaz deniz suyuyla Altınkum Plajı, Çeşme’nin en çok tercih edilen halk plajlarındandır. Halka açık olan alana girişin ücretsiz olduğu plajda beach club konseptinde birçok özel işletme bulunmaktadır. Çeşme’deki diğer plajların aksine yazın en sıcak günlerinde bile soğuk olan deniz suyu,gözlük takmasanız bile dibinde yüzen balıkları görebileceğiniz kadar temizdir diyebilirim. Rüzgar açısından korunaklı bir konumda kalan Çeşme Altınkum Plajı’nda sakin deniz eşliğinde altın rengi kumsalda doyasıya güneşlenebilirsiniz. Market olanaklarının zayıf olduğu plaja gelirken alışveriş yapmanızda fayda var,şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz işletmelerin wc,duş ve soyunma kabini olanaklarından da yararlanabilirsiniz. Çeşme’de bulunan diğer halk plajlarına göre daha sakin bir atmosfere sahip olan Çeşme Altınkum Halk Plajı’nı ziyaret etmenizi ve dönüş yolunda Alaçatı Sokakları‘nın renk cümbüşünde vakit geçirmenizi öneririm.

Altınkum plajına özel araçla ulaşım için Çeşme Marina kavşağını geçerek Çeşme Limanı yanındaki sahil yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz,toplu taşıma kullanacaklar ise Çeşme Otogar‘dan Altınkum dolmuşları ile bölgeye ulaşım sağlayabilir. Aşağıda yer alan video ve haritadan Altınkum Plajı’nı detaylı inceleyebilir ve tatil öncesi bilgi sahibi olabilirsiniz.

Çeşme Altınkum Ulaşım:

Çeşme Altınkum Plajı

Ürkmez Akvaryum Halk Plajı

İzmir'in Koyları'nda bulunan halk plajlarından biri olan Ürkmez Akvaryum Halk plajının fotoğrafı.
Akvaryum Halk Plajı

Ürkmez Akvaryum Halk Plajı,Seferihisar ve Gümüldür arasında bulunan uzun bir kıyı şeridine konumlanmış mavi bayraklı statüsünde bir plajdır. Açıkçası benim bugüne kadar deneyimlediğim halk plajları arasında en memnun kaldığım plaj burası. Kumsalının temizliği,akvaryumu andıran deniz suyunun berraklığı ,plaj etrafındaki imkanların yoğunluğu açısından tatil için en uygun yerlerin en başında geldiğini söyleyebilirim. Denizi ılık olsa da girildikten sonra kısa mesafede derinleşmesi açısından yüzme bilmeyenler için pek uygun olmasa da kumsalın genişliği açısından çok tercih edilmekte,plajın sağ tarafına doğru gittikçe yer alan beach clublardan şezlong ve şemsiye kiralayabilir müzik eşliğinde soğuk bir şeyler içebilirsiniz. Ayrıca beach club konseptli işletmelerde yaz akşamları canlı müzik eşliğinde yakamoza karşı akşam yemeği de yemenizi tavsiye ederim çünkü bu sahilde ay ışığını izlemenin keyfi bambaşka.

Akvaryum Halk Plajı Ulaşım

Ürkmez Akvaryum Halk Plajı’na ulaşım çok rahat bir şekilde sağlanabilir. Plajın anayola çok yakın olduğu için etrafında birçok market bulunmakta, wc-duş-soyunma kabini hizmetlerinden de ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Ulaşım için özel aracınızla Cumaovası’ndan Ürkmez yolu istikametini kullanabilir, toplu taşıma için de Cumaovası Aktarma İstasyonu’ndan 776 no’lu Eshot hattı ile Ürkmez Belediyesi durağında inerek 5 dakikalık kısa bir yürüme mesafesiyle Akvaryum Halk Plajı’na ulaşabilirsiniz.

Ürkmez Akvaryum Halk Plajı

İpekkum Halk Plajı

İzmir'in Koyları'ndaki halk plajlarından biri olan İpekkum Halk plajının fotoğrafı.
İpekkum Halk Plajı

Muhteşem ve göz doldurucu deniz manzarasıyla İpekkum Halk Plajı ,İzmir’in favori tatil belderinden Gümüldür’de bulunmaktadır. Geçmişten günümüze tanınmışlığını kaybetmeden ve doğal atmosferini bozmadan gelen nadir halk plajlarındandır. Satsuma mandalini ile ünlü olan Menderes İlçesi’nin gözde tatil beldesi Gümüldür her zaman yazlıkçıların beklentilerini fazlasıyla karşılamıştır. Zemini tamamen ince kumdan oluşan İpekkum sahilinde deniz de sığ ve berraktır,özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilir. Birçok ihtiyacın plajdan çıkmadan karşılanabileceği gibi uygun fiyata şemsiye ve şezlong kiralama alternatifiniz de bulunmakta. Akşamları genelde sakin olan ve kafa dinleyen insanların mekanı sayılan İpekkum Halk Plajı gece hayatı bakımından eksik diyebilirim,bunun için 10-15 dakika mesafe uzaklıktaki Ürkmez Plajı‘nı ziyaret edebilirsiniz.

İpekkum Halk Plajı’nın konumunun beldede merkezi olması bakımından konaklama olanakları da oldukça çok,plaja gelirken yolda sokağından yürüyeceğiniz sitelerin çoğundaki yazlıklar uygun fiyatla kiralanmakta ayrıca kamp sevdalıları için plajın Gümüldür Orman Kampı‘na da oldukça yakın olduğunu söylemeyi unutmayalım. Plaja özel aracınızla Gümüldür yolundan kolayca ulaşabilir,toplu taşıma ile de 776 no’lu Eshot yada Ürkmez dolmuşları ile ulaşım sağlayabilirsiniz. İpekkum Halk Plajı hakkında bilgi almak için aşağıdaki videoyu izleyebilir ve haritayı inceleyebilirsiniz.

İpekkum Halk Plajı Ulaşım:

İpekkum Halk Plajı

Çukuraltı Halk Plajı

İzmir'in Koyları'nda bulunan halk plajlarından biri olan Çukuraltı Halk plajının fotoğrafı.
Çukuraltı Plajı

Şehir merkezine yakın konumu ve her geçen yıl kendini geliştiren yapısıyla Çukuraltı Halk Plajı ,İzmir’in şirin tatil beldesi Özdere’de bulunmaktadır. Kumsalı,denizi ve yeşillik alanlarıyla konaklama ve günübirlik tatil için mutlaka denemenizi önerdiğim plajlardan biridir. Yarısı kumsal ,yarısı ise yürüyüş yolundan oluşmakta olan Çukuraltı Sahili’nde denizin ve kumsalın keyfini çıkarabilirsiniz. Dilerseniz akşamüstü gün batımına yakın Arkadaş Parkı‘ndan başlayarak yürüyüş yolunda dalga sesleri eşliğinde güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Bir kere deneyimleyenlerin adeta müdavimi olduğu plaj,ılık bir suya ve temiz bir kumsala sahip. Yanınızda sandalye ve şemsiyenizi getirip keyif yapabileceğiniz gibi plajda bulunan işletmelerden şezlong ve şemsiye kiralayabilme imkanına sahipsiniz ayrıca plaja yakın çok sayıda market bulunmakta.

Birçok özelliğiyle uygun fiyatlı tatil arayan tatilciler için Çukuraltı Plajı en iyi tercih olacaktır. Çukuraltı Halk Plajı’na gelirseniz sahilde bulunan Kabban Bistro & Lounge‘da mutlaka denize karşı bir şeyler içmenin keyfini çıkarmanızı öneririm. Bir şeyler atıştırmak isterseniz de Meşhur Özdere Kumpircisinin leziz kumpirleri sizleri bekliyor. Plaja Özdere yolu üzerinden özel aracınızla İzmir-Özdere yolu istikametinde kolayca ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma için de İzmir Otogar’dan Özdere dolmuşları ya da Cumaovası’ndan 775 no’lu Eshot hattını kullanabilirsiniz. Aşağıdaki haritadan ve videodan Çukuraltı Halk Plajı hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Çukuraltı Halk Plajı Ulaşım:

Çukuraltı Halk Plajı

Ahmetbeyli Halk Plajı

İzmir'in Koyları'ndaki halk plajlarından biri olan Ahmetbeyli Halk plajının fotoğrafı.
Ahmetbeyli Halk Plajı

İzmir’e merkezine en yakın halk plajı konumunda olması sebebiyle Ahmetbeyli Halk Plajı,tatilciler tarafından yoğun rağbet görmektedir. Doğayla iç içe bir tatil beldesi olan Ahmetbeyli yaz aylarının kavurucu sıcağında kendini serin sulara bırakmak isteyen tatilcilere ev sahipliği yaparken,kış aylarında ise oltasını kapıp gelen balık tutkunları tarafından boş kalmamaktadır. Denizi biraz serin ve kısa mesafede derinleşse de kumsalı çocukların oyun oynaması için oldukça uygundur. Sahilin sağ tarafına doğru bir yürüyüşe çıkarsanız kayalık kısımlarda irili ufaklı küçük koyların oluğunu görebilirsiniz,adeta el değmemiş güzellikte ulan bu küçük koylarda havlunuzu,sandalyenizi kapıp denize girebilir ve düz kayalarda güneşlenebilirsiniz. Sahil boğaz konumunda yer aldığı için çok temiz bir havaya sahip olmakla birlikte özellikle rüzgarlı günlerde denizi çok dalgalıdır.

Girişin ücretsiz olduğu Ahmetbeyli Plajı ‘nda özel işletmelerin kiraladığı şemsiye ve şezlonglar mevcut,sahilde duş ve soyunma kabini hizmeti de ücretsiz olarak belediye tarafından sağlanmakta. Sahil market ve restoran olanakları açısından çok zengin ve esnafı çok cana yakın. Claros Kafe&Restaurant’ta günün yorgunluğunu atmak için leziz balıkların ve mezelerin tadına bakmanızı öneririm.

Ahmetbeyli Halk Plajı Konaklama

Görünce mutlaka bu atmosferde konaklamak isteyeceğiniz Özdere Ahmetbeyli Halk Plajı konaklama seçenekleri için maalesef çadır kampı yasaktır. Ahmetbeyli Koyu’nun ormanlık kısmında gizli olarak çadırlar kurulsa da jandarma tarafından özellikle hafta sonları denetlenmektedir. Konaklama düşünürseniz sahile sıfır konumda Club Sideris tatil köyü ve Ahmetbeyli-İzmir yolunda Sahil Pansiyon mevcut. Ayrıca evde konaklamak isterseniz Ahmetbeyli’de günlük kiralanan birçok yazlık bulunmakta. Gündoğdu Camping‘den de günlük olarak kampçılara ait evlerden kiralayabilirsiniz. Oksijen yoğunluğu bakımından oldukça temiz bir havaya sahip olan Ahmebeyli Halk Plajı’nda konaklarsanız mutlaka Özdere Koyları‘nı da ziyaret etmenizi öneririm.

Özdere Ahmetbeyli Halk Plajı Konaklama Alternatifleri

Ahmetbeyli Halk Plajına Ulaşım

İzmir’e en yakın halk plajı Özdere Ahmetbeyli Halk Plajına ulaşım oldukça kolay ve rahattır. Mutlu ayrılacağınıza kefil olduğum Ahmetbeyli Plajı’ndan dönüş yolunda tarih öncesi dönemde inşa edilmiş kültür harikası Claros Antik Kenti‘ni de mutlaka gezip görmenizi de ayrıca öneririm. Klaros Kenti’ne ulaşım, ziyaret saatleri ve giriş ücretleri hakkında verdiğimiz detaylı bilgilere İzmir’in Koylarına Yakın Gezilecek Yerler sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Ahmetbeyli ‘ye hususi aracınızla Menderes yolu üzerinden hiçbir yere sapmadan kolayca ulaşabilirsiniz,toplu taşıma için Cumaovası’ndan 775 no’lu Eshot hattı veya Özdere dolmuşuna binmeniz yeterlidir.

Özellikle haftasonları kalabalık nedeniyle arabaların park sorununa çare olan sahilin sol kısmındaki ağaçlık olan bölgede yer alan otoparka aracınızı park edebilir ve gölge kısımlarda manzaraya karşı piknik yapabilirsiniz,otopark girişi için araç başına 10 tl gibi makul bir ücret ödenmekte. Ahmetbeyli Halk Plajı hakkında detaylı bilgiler alabilmeniz adına aşağıya video ve harita bilgilerini ekliyorum. Ayrıca aşağıdaki Ahmetbeyli Halk Plajı galerisinden çekimi bizzat bana ait olan Ahmetbeyli Plajı fotoğraflarına ulaşabilirsiniz.

Özdere Ahmetbeyli Halk Plajına Ulaşım:

Ahmetbeyli Halk Plajı
ahmetbeyli-halk-plaji-galeri2
ahmetbeyli-halk-plajı-galeri
ahmetbeyli-halk-plaji-galeri1
ahmetbeyli-halk-plaji-galeri3
ahmetbeyli-halk-plaji-galeri4
previous arrow
next arrow

İzmir’in koylarındaki halk plajlarına gelmişken İzmir’in gezilecek,görülecek güzellikteki yerlerini görmeden olmaz. Aşağıdaki linkten İzmir’in koylarına yakın gezilecek yerleri hakkında derlediğim sayfaya ulaşabilirsiniz:

İzmir’in Koylarına Yakın Gezilecek Yerler